Suomen Koripallomaajoukkueen Kannattajat ry, tuttavallisemmin Susijengifanit, ovat saaneet paljon kiitosta ja kunniaa eri gaaloissa ja medioissa niin valtakunnallisesti kuin kansainvälisestikin. Suurin saamamme huomio kohdistuu toistaiseksi vuoden 2014 koripallon MM-kisoihin ja alkulohkoon Bilbaoon, jossa Suomea kannusti yli 10.000 Susijengifania.

Palkinnot ovat nähtävissä yhdistyksen tapahtumissa ja muuna aikana Suomen Koripallomuseossa Helsingissä, osoitteessa Malminkaari 9, 00700 Helsinki.

 

 

Koripallon EM-kisoissa Sloveniassa 2013 Suomi pelasi alkulohkonsa Koperissa, jossa oli paikalla tuhansia suomalaisia.

Suomen Urheilugaala noteerasi Susijengifanien hurmion katsomossa ja palkitsi Susijengin fani-ilmiön Vuoden Urheilukulttuuriteko palkinnolla.

“Ilmiö Susijengiksi ristityn Suomen koripallomaajoukkueen ympärille organisoitumattomasti muodostuneesta faniryhmästä, joka nousi Slovenian EM-kisoissa parituhatpäisenä joukkona koko Euroopan tietoisuuteen. Siivitti kannustuksellaan Susijengin hienoihin suorituksiin. Ryhmä organisoitui EM-kisojen jälkeen.”

kulttuuriteko

Aleksi Valavuori ja Suomen Koripallomaajoukkueen Kannattajat ry puheenjohtaja Risto Virtanen.

 

 

Bilbao Award 2014

Suomen Bilbaon Kunniakonsuli Jose María Candina, Bizkaian Urheilulehdistöyhdistyksen Presidentti Paco Prieto, sekä yhdistyksen edustaja Antti Nykänen.

 

Bizkaian Urheilugaala palkitsi Susijengifanit vuoden 2014 MM-kisojen jälkeen seuraavin sanoin:

“Bilbao – Palkinto” annettiin suomalaisille urheilufaneille huomionosoituksena erinomaisesta asenteesta, esimerkillisestä käyttäytymisestä, sekä tsemppauksesta, niin otteluissa kuin muissakin MM-kisojen aikaisissa tapahtumissa. “Susilauma” täytti Bilbaon ja Barakaldon kadut iloisella värikkyydellään syyskuun ensimmäisen viikon ajan.”

Aikaisempia voittajia ovat olleet mm. pyöräilijä Miguel Indurain, rallitähti Carlos Sainz, jalkapallon vuoden 2010 MM-voittajavalmentaja Vicente del Bosque.